Fotogalleri og forlaget Vognporten

Chresten Kruchov Art Photography

Fotogalleri Vognporten Jens Winthers vej 3, 5900 Rudkøbing, Langeland   Tlf. 21153907   ckruchov@gmail.com

 

FOTOGALLERIET ER NORMALT ÅBEN TORSDAG – FREDAG – LØRDAG MELLEM KLOKKEN 11 OG 16.

DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT RINGE OG HØRE OM DER ER ÅBEN ELLER LAVE EN HELT UFORBLIGTENDE AFTALE OM ET BESØG I GALLERIET.

 

MINE BILLEDERNE FRA HOVEDBEGÅRDEN KAN KØBES SOM BOG.  

KØBENHAVNS HOVEDBANEGÅRD EN BILLEDFORTÆLLING  84 SIDER  PRIS 148,- . Indledningen og teksterne i bogen er på dansk, tysk og engelsk.

Bogen kan købes i Galleriet eller i Nowhuset i Tullebølle.

BOGEN KAN OGSÅ KØBES PÅ NETTET HOS: BoD bogshop.  SAXO.COM  eller bestilles hos din boghandler.            

 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er PXL_20210527_105041388-1024x576.jpg

KØBENHAVNS HOVEDBANEGÅRD 1969  En billedfortælling
84 sider, 148,- kr (vejledende udsalgspris)

 

Introduktion

En sommerdag i 1969 trådte jeg ind på Københavns Hovedbanegård med mit fotografiapparat. Jeg var i gang med en billedserie Gadefotografi i København. Planen var at få et par fotografier fra Hovedbanen med i serien. Det blev til fjorten dages fotografering. Hver dag skød jeg to til tre film med 36 billeder, som jeg så fremkaldte om aftenen.

Hovedbanen er en bygning med et helt eget liv. Jeg blev suget ind i den store banegårdshal. Tusindvis af mennesker går igennem denne bygning hver dag. Selvfølgelig er det de rejsende, som dominerer. Nogle haster til deres tog på vej til arbejde. Nogle er ferierejsende, som for det meste er i god tid. Andre sidder bare på de mange bænke i forhallen.  I 1969 kunne man stadig indlevere sit rejsegods, som blev transporteret med samme tog som en selv. Når man ankom til sit bestemmelsessted, hentede man sine kufferter på stationen med det samme. Store dele af forhallens indre blev dengang anvendt til rejsegodsindlevering og -udlevering. Der var også en skopudser i sit aflukke, en hælebar, værelsesudlejning, information osv.

I 1970 blev mine fotografier udstillet på det tidligere Blaagaard Seminarium i Gladsaxe. Siden har de levet deres liv i mit arkiv.  Fra 2012 til 2017 har jeg dog udstillet og solgt mine hovedbanebilleder på Kongens Nytorv i København. Jeg har været så heldig at være med i sammenslutningen Kunst i Byen. Mange mennesker er stoppet op og har fortalt om deres tilknytning til Hovedbanen. Fx. forhenværende DSB-ansatte, som i deres ungdom arbejdede der.

 

 

 

 

Eksempler på mine lanskabsbilleder fra LANGELAND

Påø en vintermorgen 2020 Chresten Kruchov
Det gamle pakhus. Rudkøbing havn. 2014. Chresten Kruchov
Gåsetorvet. Rudkøbing. 2014 Chresten Kruchov